Potatiskakor med sallad

Potatiskakor med sallad
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • Fyllning:
  • 150 g blandade sallatsblad
  • 250 g kokta broccolibuketter
  • vattenkrasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj den i kallt vatten för att få bort en del av stärkelsen. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg de tunna potatisskivorna omlott i en ring i pannan. Låt potatisen steka ihop till en kaka innan du vänder. Krydda med salt och peppar. Upprepa med resten av potatisen.
  2. Blanda samman crème fraiche och pepparrot. Vänd ner i sallaten tillsammans med broccolibuketterna.
  3. Till varje person: Lägg en potatiskaka i botten, fyll på med sallad och lägg en kaka ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept