Potatisgratäng med buljong och tomater

Potatisgratäng med buljong och tomater
Foto: TV4

Visst går det att laga en riktigt läcker och ändå mager potatis-gratäng. Smaksätt mjölken med en god örtbuljong och muskot. Var också generös med den färska basilikan och de skivade tomaterna.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl mellanmjölk
  • 1 tärning örtbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk basilika
  • 2 krm muskot
  • 3 tomater
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och lök fint. Lägg i en smord form.
  2. Pressa vitlök i mjölken. Hetta upp mjölken och lös upp buljongtärningen i den. Smaka av med salt, peppar, finklippt basilika (spar lite till garnering) och lite muskot.
  3. Slå den kryddade mjölken över potatisen.
  4. Grädda i 200° ugn ca 50 minuter.
  5. Täck med skivade tomater efter 15 minuter.
  6. Strö lite färsk basilika över gratängen före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept