Potatisgnocchi med svamp

Gnocchi är en typisk italiensk pasta som lagas av deg som innehåller potatis. Här serveras de med karljohanssvamp.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 kg potatis
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 krm malen muskot
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g karljohanssvamp
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på. Skala och pressa potatisen i en rymlig bunke, tillsätt äggula, ost, salt, peppar och muskot. Tillsätt därefter mjölet i omgångar och arbeta till en deg.
  2. Skala och finhacka löken. Rengör svampen. Skär dem i stora bitar och lägg på fuktig handduk. Stek svamp och lök i olja och lite pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bord och rulla den till en längd med en diameter på ca 1 1/2 cm. Skär i mindre bitar och rulla dem till äggformade bullar. Koka upp lättsaltat vatten i en vid gryta och sjud gnocchin i ca 2 minuter tills de flyter upp. Ta upp dem med en hålslev, lägg dem i ett durkslag och doppa hastigt i kallt vatten. Koka upp buljongen med smör och olivolja. Hetta upp gnocchin i buljongen före servering. Dela dem i skivor och lägg på svampen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept