Potatiscurry

Potatiscurry
Foto: TV4

Det här är en kryddig, sötsur potatiscurry. Den är både snabblagad och mättande. Vill du förstärka den sötsura smaken ökar du mängden socker och citronsaft. Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör.

1 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis av fast sort, kokt
  • 4 gula lökar
  • 1-2 grön spansk peppar
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 tsk senapsfrön
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk hela spiskumminfrön
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i jämnstora trecentimeters-bitar. Skala och hacka löken mycket fint, kärna ur och hacka chilifrukterna.
  2. Värm oljan i en stekpanna eller wok tills det sisslar när man släpper ner ett kryddfrö. Fräs senapsfröna 5–10 sekunder. Lägg sedan i gurkmeja, spiskummin, chili och lök. Fräs under omrörning några minuter.
  3. Lägg i potatisen och fräs i ytterligare 4–5 minuter under omrörning. Blanda koriander, socker och salt. Lägg på locket och låt koka på svag värme i 5 minuter. Blanda i citronsaften och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept