Potatischips

Potatischips
Foto: TV4

Ett rolig och annorlunda drinktilltugg ät egenhändigt lagade potatischips. För att få riktigt tunna skivor av potatisen kan den skivas med osthyvel, om du inte har proffsverktyget mandolin tillhands. Matberedare har ibland en tunn skivinsats som fungerar. Blandar du bintje, blå kongo och sötpotatis, som på bilden, får du en härlig färgsymfoni på köpet. Tänk på att inte fritera med köksfläkten på. Fritera en stund innan gästerna kommer, så att du hinner vädra ut eventuellt os.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis, gärna olika sorter
  • 2 liter frityrolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och skiva den ytterst tunt. Hetta upp oljan till 190°. Fritera potatisen, lite i taget. Den ska få gyllenbrun färg.
  2. Låt chipsen rinna av på hushållspapper. Salta innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept