I samarbete med FELIX

Potatisbullar på nytt sätt!

Ibland tryter fantasin och middagsmaten mitt i veckorna känns urtrist! Men det räcker med så lite för att piffa den helt vanliga vardagsmaten.

Tänk potatisbullar. Så gott och så enkelt med lingonsylt och stekt bacon. Men potatisbullar är faktiskt riktigt enkelt att experimentera fram nya rätter med.

Vad sägs om en matig omelett med hackade potatisbullar, tomat, skinka och färska örter i? Eller denna fantastiska paj som består av hackade potatisbullar och en röra på ägg, fetaost och rödbetor. Hur gott som helst!

Du behöver (1-2 portioner):

Pajdeg 
Fetaost (mängd efter tycke och smak)
1 dl mjölk
1 ägg
1 liten rödbeta
1 potatisbulle, Felix ekologisk
1 dl riven ost
salt och peppar
Balsamicovinäger
Honung
Ev spenat/ basilika
Ev Balsamico till servering

Så gör du pajen 1-2 portioner:
Gör egen pajdeg eller tryck ut en färdigköpt pajdeg i en form (och ställ in i kylen i väntan på innehållet blir klart). Hacka rödbetorna och den frysta potatisbullen och stek dem i olivolja. Tillsätt balsamicovinäger och honung. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar i en bunke. Fyll pajskalet med den hackade potatisbullen, rödbetorna och smula över fetaosten. Extra gott blir det om du blandar ned färska örter som basilika och spenatblad. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, i ca 20 minuter, tills pajen fått gyllene fin färg. Ringla över balsamico.

Endast fantasin sätter gränser

Vill du testa något annat med potatisbullar? Testa potatisburgare! Dela potatisbullen på mitten, stek och fyll den med dina favoritingredienser. Varför inte chevreost rödbetor och honung? Mums!

 Sugen på fler recept med potatisbullar? Klicka HÄR!

I samarbete med FELIX

Vegetariskt