Potatisblomma med lufttorkad skinka

Potatisblomma med lufttorkad skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatisblomma med lufttorkad skinka

7 ingredienser

Det här är en elegant förrätt för den som är förtjust i lufttorkad skinka eller prosciutto. Även lufttorkad fläskfilé, lomo, eller annat lufttorkat kött passar bra. Använd potatis av fast sort.

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar
  • 1 äpple
  • färsk salvia
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Råstek skivorna i olivolja på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
  2. Hacka salvian fint. Skala äpplet och skiva det tunt. Skär skivorna i små tårtbitar. Blanda äppelskivorna med salvia och några droppar olivolja.
  3. Fördela potatisskivorna på varma tallrikar som kronbladen på en blomma. Lägg skinkan i mitten och toppa med äppelsallad. Servera genast.