I samarbete med ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

40 m
4
Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon
Foto: ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa är en riktig klassiker. Testa denna variant med hela bitar av potatis, purjo, morötter och dessutom kalkonbacon som ger lite sälta.

SmartPoints per portion: 8


För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
40 m
4

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 500 g potatis
  • 250 g morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk 3%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla bacon.
  2. Smält margarin i en gryta. Fräs potatis, grönsaker och bacon. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka på svag värme 15 minuter.
  3. Vispa ut mjöl i mjölken och häll det i soppan tillsammans med matlagningsgrädde. Låt det koka upp och sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna