Låt en stekpanna av gjutjärn bli riktigt het. Lägg i spiskumminfröna och rosta dem under omrörning 15-20 sekunder. Häll dem sedan ur pannan och krossa i mortel. Koka potatisarna, med skalet på, nätt och jämnt färdiga. Låt dem svalna. Blanda chat masala, chilipeppar och vatten och ställ åt sidan. Skala de avsvalnade potatisarna och skär dem i tvåcentimeterskuber. Lägg dem och kikärterna i en skål. Häll på kryddblandningen, blanda försiktigt med händerna och låt stå 10-15 minuter.
Skala och finhacka löken. Skålla och skala tomaterna. Tärna dem. Lägg tomater, lök och koriander överst i skålen, men blanda inte. Täck över och låt stå i kylskåp en halvtimme. Skär gurkan i små stavar. Blanda gurka och yoghurt. Hacka myntabladen och rör ner. Låt stå kallt till servering.
Blanda försiktigt alla ingredienser i salladen. Strö över spiskummin, lite salt och citronsaft efter smak. Blanda igen. Servera med yoghurtsås.