Potatis- och kikärtssallad

Potatis- och kikärtssallad
Foto: TV4

Den här indiska salladen passar fint som förrätt eller lunchrätt. Traditionellt serveras den med yoghurtsås. Mango chutney är också gott till.

20 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 dl kokta kikärter
  • 6 potatisar
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 msk chat masala
  • 0,5 tsk röd chilipeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 6 tomater
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • lite salt
  • 0,5 citron, saft
  • sallatsblad till servering
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 cm grön gurka
  • myntablad

Gör så här

  1. Låt en stekpanna av gjutjärn bli riktigt het. Lägg i spiskumminfröna och rosta dem under omrörning 15-20 sekunder. Häll dem sedan ur pannan och krossa i mortel. Koka potatisarna, med skalet på, nätt och jämnt färdiga. Låt dem svalna. Blanda chat masala, chilipeppar och vatten och ställ åt sidan. Skala de avsvalnade potatisarna och skär dem i tvåcentimeterskuber. Lägg dem och kikärterna i en skål. Häll på kryddblandningen, blanda försiktigt med händerna och låt stå 10-15 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Skålla och skala tomaterna. Tärna dem. Lägg tomater, lök och koriander överst i skålen, men blanda inte. Täck över och låt stå i kylskåp en halvtimme. Skär gurkan i små stavar. Blanda gurka och yoghurt. Hacka myntabladen och rör ner. Låt stå kallt till servering.
  3. Blanda försiktigt alla ingredienser i salladen. Strö över spiskummin, lite salt och citronsaft efter smak. Blanda igen. Servera med yoghurtsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept