Den här enkla och goda rätten från Peru innehåller potatis, lök och kryddor i en gul ostsås. Servera den som ensamrätt med bröd eller som tillbehör. Kyckling är gott till.
Pressa citronen. Kärna ur och hacka chilifrukten och dela den i tre delar, 1 1/2 tsk, 2 tsk och 1 tsk. Skala löken och skär den tvärs över till ringar. Blanda citronsaft, 1 1/2 tsk chili, 1/2 tsk salt och nymalen peppar i en stor skål. Vänd ner lökringarna och täck över skålen. Ställ det åt sidan.
Sås: Mixa ost, grädde, gurkmeja, 2 tsk hackad pepparfrukt, 1/2 tsk salt, 1 krm nymalen peppar samt mjöl tills det blir slätt. Hetta upp olja. Tillsätt den mixade såsen, sänk värmen och sjud såsen tills den tjocknar, 5-8 minuter.
Koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen, skala dem och skär dem i klyftor. Lägg upp potatisen på ett varmt fat och häll såsen över. Låt lökringarna rinna av och strö dem och 1 tsk chili över potatisen. Garnera med ägg, oliver och sallad.