Potage Victoria

Potage Victoria
Foto: TV4

En redd soppa känns lite matigare än en klar. Den här soppan reds med både beurre manié och lite grädde och blir len och fin. Tomater ger både färg och smak. Till originalreceptet kokas både kyckling och buljong, men här använder vi färdig buljong och färdiggrillad kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 grillad kyckling
  • 1,25 liter kycklingbuljong
  • 4 tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skålla tomaterna genom att hastigt doppa dem i kokande vatten så att skalet spricker. Skala och ta ut kärnorna. Grovhacka tomatköttet. Rör samman vetemjöl och smör till en redning, beurre manié.
  2. Fräs tomatköttet i lite olivolja i en stor kastrull. Fyll på med buljongen och låt det småkoka en stund. Tillsätt 2 dl av grädden och smaka av med salt och peppar. Red med beurre manié, lite i taget. Soppan ska vara simmig.
  3. Skär kycklingköttet i små bitar och lägg det i soppan. Koka upp och häll i soppskålar. Vispa resten av grädden. Klicka i en sked vispad grädde i varje portion och strö över hackad gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept