Pot au feu på kyckling och hummer

Pot au feu på kyckling och hummer
Foto: TV4

Pot au feu brukar innehålla både kyckling och kött. Den här varianten är lagad av kyckling och hummer. Färdigkokt, djupfryst hummer går utmärkt att använda. Rätten ska delvis ätas med kniv och gaffel, så duka fram både det och sked till varje gäst.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med vingar
  • 2 kokta humrar
  • 10 mandelpotatisar
  • 2 liter kycklingbuljong
  • 4 vårlökar
  • 4 små morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk koriander

Röd curry-aioli:

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk thailändsk fisksås

Gör så här

  1. Borsta mandelpotatisen noga. Koka den mjuk med skalet på. Skala vitlöksklyftan. Häll av vätskan från kokosmjölken och använd endast den tjocka massan. Mixa kokosmassan, currypasta och fisksås. Pressa ner vitlöken. Låt stå svalt till servering.
  2. Skala mandelpotatisen och morötterna. Skär i mindre bitar. Skär vårlöken tvärs över. Hacka koriandern. Koka upp buljongen, lägg i kycklingen och sjud i ca 8 minuter. Lägg i mandelpotatis, morötter, vårlök och koriander. Lår koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt soppan dra i 5 minuter.
  3. Dela humrarna på längden. Fördela i fyra djupa tallrikar. Lägg även upp kyckling och grönsaker. Sila buljongen genom finmaskig sil, låt den få ett uppkok och häll den sedan i tallrikarna. Servera med aiolin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept