Pot-au-feu på kyckling och grönsaker

Pot-au-feu på kyckling och grönsaker
Foto: TV4

En äkta pot-au-feu är ett riktigt långkok, som strå och puttrar i minst fem timmar. Det här kan räknas som en modern snabbvariant av den gamla franska rätten. Servera ett riktigt gott bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med vingen kvar
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 4 schalottenlökar
  • 4 mandelpotatisar
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 0,25 savojkålshuvud
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 4 gröna sparrisar
  • 50 g haricots verts
  • 50 g sockerärter
  • 1 burk murklor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn

Till dekoration:

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala morot, rotselleri och palsternackor och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär purjolöken i skivor. Skala schalottenlökarna. Tvätta mandelpotatisarna noga. Bryt blomkålen i buketter och skär savojkålen i mindre bitar.
  2. Lägg kycklingbitarna i en stor kastrull. Slå på buljongen och koka upp. Lägg i morot, rotselleri, palsternacka och purjo. Krydda med lagerblad, salt och pepparkorn. Låt sakta sjuda under lock ca 30 minuter, tills kycklingen är färdig.
  3. Ansa haricots vertsen, snoppa sockerärterna och skär murklorna i minde bitar. Lägg i dem i buljongen mot slutet av koktiden. Ta upp kyckling och grönsaker med hålslev. Fördela grönsakerna i varma djupa tallrikar och lägg kycklingbitarna ovanpå. Häll på buljong och dekorera med färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept