Pot au feu med lamm

Pot au feu med lamm
Foto: TV4

”Pot au feu” betyder gryta på elden och är en klassisk fransk gryträtt på kokt kött, buljong och rotfrukter. Här lammkött. Nötkött passar också. Perfekt vintermat.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg lamm - bog eller bringa i mindre bitar
  • 10 dl köttbuljong
  • 6 korn svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 st gula lökar, klyftade
  • 8-10 st potatisar, klyftade
  • 3 st morötter, i bitar
  • 0,5 st kålrot, tärnad
  • persilja

Gör så här

  1. Koka upp köttet med buljongen, skumma ytan och tillsätt sen övriga kryddor till koket. Koka sakta 20 minuter.
  2. Tillsätt lök och rotsaker. Koka tills köttet är mört. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept