Portobello med potatismos och pesto

Portobello med potatismos och pesto
Foto: TV4

Portobellohattarna mörknar när du steker dem, men de utvecklar en underbar svampsmak. Pesto, mos och pinjenötter är passande tillbehör.

8 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-8 portobello
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 0,5 dl pesto
  • 2 msk pinjenötter
  • färska basilikablad
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 2 msk smör
  • 1-1,5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Skär potatisarna i mindre bitar och lägg den i en bunke. Slå sönder potatisen ytterliga med hjälp av elvisp. Lägg i smöret och rör ner mjölk till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek svamphattarna i smör och krydda med salt och peppar. Rosta pinjenötterna i torr, het panna.
  3. Servera de stekta svamphattarna med potatismos, pesto och rostade pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept