Stekt Kaviarströmming

Från Nyhetsmorgon

En god strömming som serveras med potatis eller potatismos.

Dryckestips
Oppigårds Summer pale ale, artikelnummer 11429

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


3 juni 2011
Visa mer

Du behöver

  • 16 st strömmingsflundror
  • 2 dl gräddfil, ekologisk
  • 4 msk kaviar, på tub
  • 2 msk dill, finhackad färsk
  • ansjovisspad
  • vitpeppar
  • salt
  • Rågmjöl, grovt till panering
  • 3 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Gör en marinad av gräddfil, kaviar, dill och ansjovisspad.
  2. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Spara en del av marinaden att ha som en kall sås till strömmingen.
  4. Lägg filéerna i marinaden och låt dra i ett dygn.
  5. Para ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt, och panera i rågmjölet.
  6. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun på mellanhög värme.
  7. Salta och peppra strömmingen på stekytan.
  8. Serveras med kokt nypotatis eller god potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept