Grillad lax med sallad nicoise

Du behöver

  • 4 st laxbiat, cirka 150-180gr per person
  • romansallad
  • 3 hg haricot verts
  • 4 st ägg
  • 30 g sardeller
  • 30 st oliver, av typen nicoise
  • 10 st körsbärstomater
  • 10 st färskpotatis

Gör så här

  1. Skölj och skär salladen.
  2. Blanchera haricotverts i saltat vatten, kyl sedan av dom i isvatten.
  3. Koka ägg med krämig gula cirka 5 minuter.
  4. Blanchera tomater och riv av skinnet.
  5. Arrangera snyggt i högar, gärna på ett stort fat.
  6. Dressa allt med god olivolja, strö över de strimlade sardellerna och peppra eventuellt med peppar från kvarn.
  7. Grilla laxen så den får en fin stekyta och stek den tills innertemperaturen är cirka 37 grader.
  8. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept