Karl Johansoppa

4

Du behöver

  • 6 st normalstora Karl Johansvampar eller rens därav
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl kycklingfond
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk crème fraiche
  • salt och peppar
  • ev lite vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sautera ur löken och de nedskurna KJ svamparna. Slå på vitt vin och låt det recucera en aning. Tillsätt kycklingfond och låt detta koka i 20 minuter. Tillsätt sedan mjölk, grädde och crème fraiche. Låt detta sakta koka i ca 15 min.
  2. Mixa soppan helt slät i mixer och sila genom fin sil. Smaka av soppan med salt och peppar, ev lite vitvinsvinäger.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept