Kall sparrissoppa

30 min
4
Kall sparrissoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Den här soppan på vit sparris funkar lika bra varm som kall.

Sparris som serveras kall ska inte kokas med smör, utan med olivolja.

15 november 2007
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 16 st stora vita kokta sparrisar, nerskurna i bitar
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl kycklingfond
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 msk champagnevinäger eller vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten. Dela den i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Sautera, det vill säga stek hastigt på hög värme den hackade schalottenlöken och den kokta sparrisen.
  3. Slå på kycklingfond och låt detta koka i 10 minuter över medelstark värme.
  4. Slå sedan på mjölken och grädden och låt det koka in. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Mixa soppan noga och passera den genom fin sil. Om soppan serveras varm kan man gärna ha i en sked smör innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept