Chutney av plommon, lök, ingefära och äpple

35 min
4
Från Nyhetsmorgon

En sötsyrlig chutney som passar bra till både kött och fisk.

Sautera

12 november 2007
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 4 st plommon
  • 1 st rödlök
  • 1 st äpple
  • 1 st syltad ingefära
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk ingefärssirap
  • 1 msk russin
  • 1 tsk torkad koriander
  • socker
  • maizena

Gör så här

  1. Kärna ur plommonen. Skala rödlöken och skär ned den. Behåll skalet på äpplet och skär det i kärnfria klyftor.
  2. Sautera löken i lite smör tillsammans med koriandern tills den är mjuk.
  3. Koka upp lite vatten, cirka 2-3 matskedar med 1-2 teskedar socker och en kanelstång. Riv i en syltad ingefära. Koka även med ingefärssirapen.
  4. Lägg i äpplena och koka dem tills de nästan är klara, det vill säga mjuka. Lyft dem sedan åt sidan och gör likadant med plommonen.
  5. Låt sedan lagen reducera till hälften. Red lagen med maizena tills det blir en lätt simmig konsistens. Tänk på att såsen alltid blir tjockare när den svalnat.
  6. Blanda sedan i lök, plommon och äpplen.
  7. Serveras godast kall men kan även serveras varm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept