Sallad med grillad kyckling

Från Nyhetsmorgon

Den här salladen har sitt ursprung i södra Frankrike, och där äter man den oftast med tonfisk, men är också fantastiskt till allt man grillar. Ingredienserna kan varieras lite efter vad man har i sin kyl! Själva salladen kan med fördel göras någon timma i förväg, vilket är praktiskt om du skall ha gäster.

22 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g majskycklingbröst, gärna med skinn
  • nypotatis
  • haricot verts eller annan färsk böna
  • ägg, lätt pocherat
  • svarta oliver, helst nicoiseoliver
  • tomater
  • sardeller
  • sallad
  • Rödbeta

Gör så här

  1. Grilla kycklingen, men den kan naturligtvis även stekas om man vill det. Se till att få god stekyta på skinnet om du tycker om skinn. Låt den vila någon minut innan du skär upp den.
  2. Koka alla grönsaker var för sig, tills att de är klara. Rödbetorna skalas efter att dom är klara.
  3. Pochera ägg - koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt lite ättika och lite salt. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga i vattnet ett tag. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen. Lägg på fat i kylen. Var försiktig så det inte går sönder.
  4. Salladen plockas och sköljes, låt den sedan rinna av ordentligt. Blanchera (skålla) tomaterna och klä av dom skalet. Lägg sedan upp allt på ett stort vackert fat.
  5. Varje enskild grönsak bör dressas med olivolja och salt innan uppläggning. Lägg gärna upp i grupper. Garnera med strimlade sardeller, svarta oliver och kanske en färsk ört. Smaklig spis!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept