Asiatisk sallad med rostad tonfisk

Asiatisk sallad med rostad tonfisk
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pontus Frithiof
Pontus Frithiof

Asiatisk sallad med rostad tonfisk

15 ingredienser

20 min

Krispig nudelsallad och rostad tonfisk förenas här i en härlig mix av asiatiska smaker!

Ingredienser

portioner
  • 400 g tonfisk loin, röd (kan ersättas med lax)
  • 200 g nudlar
  • 1 litet isbergsalladshuvud
  • 2 morötter, normalstora
  • 2 salladslökar
  • 8 shiitakesvamp
  • 100 g groddar, böngroddar
  • 100 g sockerärtor

dressing:

  • 25 g ingefära, skalas
  • 0,5 citrongräspinne, nedskuren i fina bitar
  • 3 limefrukter
  • 1 msk honung, flytande (gärna apelsinblomshonung)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 2 msk soja

Gör så här

  1. Grilla tonfisken försiktigt men på hög värme. Finns ingen grillpanna så stek tonfisken på samma vis i stekpanna.
  2. Blötlägg nudlarna, är det bråttom kan man koka av nudlarna i saltat vatten. Strimla isbergsalladen, morötterna, salladslöken och sockerärtorna med kniv. Lägg grönsakerna i kallt vatten så att de blir krispiga.
  3. Strimla också shiitakesvampen för sig.
  4. Till dressingen: Mixa ingefäran, lime, citrongräs, soja, sesamoljan, sesamfrön och matolja+honung.
  5. Passera dressingen genom en chinoise (eller annan tät sil).
  6. Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen och servera tillsammans med tonfisken.