Gräddkokta kantareller med rostad brioche

4

Du behöver

  • 1 l små fina kantareller
  • 1 st morot (skalas och skäres i fina små träningar)
  • 0,17 st rotselleri (skalas och skäres i fina små träningar)
  • smör att sautera i
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 4 skivor bricohe

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna noga, använd allra helst de små. Sautera dessa med lite smör i stekpanna. När fin färg uppnåtts tillsätt grädden och brunoise (fina tärningar) av rotselleri och morot. Låt grädden koka in tills den tjocknar en aning, men akta väl så att det inte spricker. Salta och peppra.
  2. Rosta briocheskivorna (kan ersättas med vitt rostat lantbröd).
  3. Servera kantarellerna på brödet eller i en skål.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept