Varma ostron 2

Från Nyhetsmorgon

Serveras med tomater på en saltbädd.

Dryckestips
Black Isle Yellowhammer Summer Ale, artikelnummer 11545

När du lagar varma ostron är det bäst att servera dem på havssalt.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


3 juni 2011
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 st ostron
  • 2 st tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk champagnevinäger
  • Pepparrot, efter smak
  • Grovsalt, till presentation

Gör så här

  1. Öppna ostronet och säkerställ att det är fräscht, ta loss det från muskeln.
  2. Blanchera tomaten och ta av skalet, skär bort kärnorna.
  3. Skär sedan i små tärningar, blanda med olivolja, vinäger, salt/peppar och pepparrot.
  4. Sota ostron, eller halstra, någon sekund på varje sida.
  5. Lägg det i den rengjorda skalet, lägg tomatröran ovanpå.
  6. Servera varma ostron på grov salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept