Varma ostron 1

Från Nyhetsmorgon

Ostron pocherade i vitt vin som serveras tillsammans med gurknudlar och löjrom.

Öltips till ostron
Guinnes Extra Stout - artikelnummer 1561

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


3 juni 2011
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 st ostron
  • 3 dl vitt vin
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl grädde
  • 150 gr smör
  • 0,3 st gurka
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Öppna ostronet och säkerställ att det är fräscht, ta loss det från muskeln och pochera det i torrt vitt vin i cirka 15 sekunder på varje sida
  2. Skala och skär långa skivor av gurkan men utan skalet, strimla sedan gurkan i nudelform.
  3. Lyft upp ostronet och lägg tillbaka det i det nu rengjorda skalet.
  4. Lägg i lite finhackad schalottenlök i vinet och ytterligare lite torrt vitt vin och låt reducera ned tills det nästan har kokat torrt.
  5. Häll i grädden.
  6. När grädden har kokat upp, tillsätt det i rumstempererat smör.
  7. Smaka upp med salt och peppar.
  8. Häll såsen över ostronet tillsammans med lite gurknudlar och toppa med löjrom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept