Toast Skagen

Från Nyhetsmorgon

Toast Skagen är en mycket omtyckt förrätt som förstås blir godast med färska räkor.

22 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 320 g skalade räkor (om inte färska finns i affären, köp frysta med skalet kvar)
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 20 g dill
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 4 skivor formfranska eller annat vitt bröd
  • svartpeppar
  • 40 g löjrom
  • 1 st citron
  • dill eller krondill till garneringen

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt. Se till att de inte är "fuktiga" och lägg dem i en bunke. Hacka dillen och riv pepparroten. Blanda ned i bunken.
  2. Blanda i majonnäsen och crème fraîchen. Smaka av med svartpeppar från kvarn.
  3. Värm upp en stekpanna och stek formfranskaskivorna i lite smör. Placera röran ovanpå toasten, toppa med en klick löjrom samt en dillvippa och servera med citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept