Pontus varma ostron

Du behöver

  • 8 st ostron
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • 2 st äggulor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Öppna ostronen fint.
  2. Ta ur ostronet ur sitt skal. Tvätta skalen noga.
  3. Låt ostronen sjuda max 15 sek i vinet som du kokat upp. Lyft upp ostronen, lägg tillbaka dom i skalen.
  4. Tillsätt schalottenlök och låt reducera tills max 50% återstår.
  5. Tillsätt hälften av grädden, koka ihop i ett par minuter, smaka av med salt och peppar.
  6. Låt såsen komma ned i fingervarm temperatur.
  7. Vispa den andra hälften av grädden, och blanda med äggulor.
  8. Blanda sedan samman detta med såsen.
  9. Nappera ostronen med såsen, och låt dom gå in i ugnen på 225 grader och övervärme i max 3 minuter eller tills att det blir lite färg på dom.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept