Cheviche på lax och frukt

Från Nyhetsmorgon

Funkar bra som förrätt eller mellanrätt eller varför inte på en buffé. Somrigt, fräscht och fruktigt! Har man inte lax, går det utmärkt att använda andra fiskar, och en passande fisk är till exempel odlad helleflundra.

Livsmedelsverket rekommenderar att man fryser all fisk som skall konsumeras rå, för att eliminera eventuella parasiter, minst över natten, längre om man har en större bit fisk.

Se till att fiskarna inte är rödmärkta på

www.wwf.se


22 juni 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g laxfilé, fryst och tinad
  • 2 st pilgrimsmusslor, fryst och tinad
  • 1 st mango
  • 1 skiva vattenmelon
  • 0,5 st gurka
  • 1 st avokado
  • 2 st lime
  • 1 st röd chilifrukt
  • 20 g färsk koriander
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • glingsalt

Gör så här

  1. Ta den tinade laxen och pilgrimsmusslan och skär den när den är lätttinad, i centimeterstora tärningar. Lägg i en rostfribunke.
  2. Skär sedan mango, vattenmelon (utan kärnor), gurka och avokado i liknande tärningar. Riv i skal (ej det vita) av lime. Pressa i juicen av två stycken lime i detta samt en matsked olivolja. Skär i en halv röd chilifrukt. (den kan man utesluta om man inte tycker om stark mat). Salta och peppra, och strimla i lite koriander. Blanda noga, utan att mosa frukterna.
  3. Stoppa i cocktailglas och frys en kort stund. Droppa lite olivolja på och garnera eventuellt med lite färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept