Kryddgrillad ananas med vaniljkesella

Grilla ananasen så att den får en kryddig karamelliserad yta. Servera sedan med en härlig vaniljkesella.

Johan Franco Cerecedas vintips
Domingos Soares Franco Coleccão Privada Moscatel de Setubal 2000, art.nr. 71040, 245 kr

Pontus bjöd även på

Cheviche


Pontus mixade grill



Se Pontus berätta mer om efterrätten


11 februari 2011
6

Du behöver

  • 1 st ananas
  • 2 dl kesella
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk ingefära, torkad
  • 1 tsk kryddnejlika, mald
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Skala och klyfta ananasen. Skär även bort stocken i mitten.
  2. Blanda kesellan med vaniljsockret och de urskrapde vaniljfröna från vaniljstången.
  3. Blanda de övriga torra kryddorna med råsockret och rulla ananasen i dem.
  4. Grilla tills ananasen får en härligt karamelliserad yta.
  5. Servera med kesellan, garnera med mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept