Bär med sabayonne

Från Nyhetsmorgon

Bär av de sorter som finns för dagen, det går utmärkt också med bara en sort. /Pontus Frithiof

Dryckestips till Sabayonne
Veuve Clicquot, artikelnummer 7421

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


3 juni 2011
Visa mer

Du behöver

  • 3 äggulor äggulor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • vanilj

Gör så här

  1. Häll i äggulor, vitt vin, socker och vanilj över svag värme i en tjockbottnad kastrull.
  2. Krämen skall bli tjock och utan luftbubblor, detta tar minst fem minuter.
  3. När du anser att krämen är tjock nog, så sätter du grytan över en isbädd och rör krämen kall med en slickepott.
  4. När sedan krämen är helt kall, så vänder du i lätt vispad grädde i krämen och rör ut grädden försiktigt i krämen. Servera sabayonnen kall till bären.
  5. När sedan krämen är helt kall, så vänder du i lätt vispad grädde i krämen och rör ut grädden försiktigt i krämen.
  6. Servera sabayonnen kall till bären.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept