Fiskbollar på pinne

Fiskbollar på pinne
Foto: TV4

Fiskbollar på pinne

Av: Pontus Berghman, Erik Baehre

10 ingredienser

Fiskbollar med knaprigt bacon, citron och basilika.

Fiskbollarna serveras med potatis- och palsternacksmos och kall sås med limesmak.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fiskfilé (torsk, kolja eller hoki)
  • 0,5 förp bacon
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 2 msk citron, saft
  • 2 msk grädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör, att steka i
  • grillspett (eller långa tandpetare)

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Stek bacon och låt svalna.
  3. Hacka basilikabladen.
  4. Mixa fisken.
  5. Blanda mjöl, citronsaft, grädde och kryddor.
  6. Hacka bacon i små bitar.
  7. Blanda allt till en smet.
  8. Forma bollar och stek dem i smör (kan också vara samma form som fiskpinnar).
  9. Trä upp två eller flera på små spett.
  10. Servera med potatis- och palsternacksmos och kall sås med limesmak.