Semifreddo

Semifreddo
Foto: TYV4

Semifreddo med ljummen italiensk maräng och färska bär

 Dryckestips från Pontus
Nivole (nr 7787) Passa
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från

Halv åtta hos mig


27 augusti 2012
Visa mer

Du behöver

Ljummen italiensk maräng

  • 2 st ägg, äggulor och äggvitor separerade
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • En nypa salt
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färska bär

Hemgjort vaniljsocker

  • 0,5 st urskrapad vaniljstång
  • 1,25 dl socker

Gör så här

  1. Semifreddo
    Ta fram 3 skålar. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången.
  2. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstångsfröna i den största skålen.
  3. ispa 2,5 dl grädde i en annan skål och vispa 2 äggvitor med en nypa salt i den tredje skålen.
  4. Vänd ner grädde och äggvitor i ägguleblandningen.
  5. Lägg plast eller lock på semifreddon. Frys i minst 3 timmar gärna över natten.
  6. Ljummen italiensk maräng
    Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens.
  7. Vispa under tiden äggvitorna hårt.
  8. Vispa ner den varma sockerlagen i äggvitorna och fortsätt vispa tills en glansig yta uppstår.
  9. Hemgjort vaniljsocker
    Häll sockret i en mixer och lägg ned den halva urskrapade vaniljstången. Kör i mixern på full effekt till det har blivit ett pulver
  10. Montering
    Skopa upp 2-3 kulor semifreddo i dessertskålar och spritsa toppar av italiensk maräng på semifreddon.
  11. Bränn av topparna med gasolbrännare och lägg på färska bär.
  12. Pudra på hemgjort vaniljsocker med en sikt eller tesil.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept