Pommes au four

50 m
10 äpplen
Från Nyhetsmorgon

Varma ugnsbakade äpplen med härliga kryddor, mandelmassa, socker och smör.

Tips! Servera gärna med en god glass och smörstekt sockerkaka.

25 september 2016
Visa mer
50 m
10 äpplen

Du behöver

  • 10 fina och stora äpplen
  • 100 g muscovadosocker, eller honung
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • 1 lakritsrot
  • 1 kanelstång
  • 2-3 stjärnanis
  • 100 g grov mandelmassa
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader, med både över- och undervärme.
  2. Kärna ut äpplena underifrån med en parissked. Om skalet är tjockt, kan du skala äpplena med för vissa äpplen (som till exempel Åkerö) kan man ha skalet kvar.
  3. Ställ äpplena i en smörad ugnsform och strö över sockret (eller honungen) och kryddorna. Dela citronen i två och lägg i formen med äpplena. Riv över mandelmassan och bred en liten klick smör på varje äpple.
  4. Sätt formen i ugnen baka i ungefär 30-40 minuter. Titta gärna till äpplena då och då och häll över av saften i formen över äpplena med hjälp av en sked.
  5. Servera ljummet med en god glass och gärna smörstekt sockerkaka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept