Pomeranslimpor

Pomeranslimpor
Foto: TV4

Ett riktigt vinterbröd, att baka när man längtar efter ett doftande smakrikt bröd.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, ca 37°
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl sirap
  • 75 g smör, smält
  • 2 msk malda pomeransskal
  • 1 dl vetekli
  • 8 dl rågsikt
  • ca 6 dl lantvetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med mjölken. Arbeta in övriga ingredienser, till sist vetemjöl till en smidig deg. Knåda noga, täck med plastfilm och jäs 40 minuter.
  2. Knåda degen väl, forma två limpor och lägg på plåt med bakpapper. Jäs 30 minuter under duk.
  3. Värm ugnen till 200°. Pensla bröden med varmt vatten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, tills de har fin färg och låter ihåliga när man knackar på dem. Låt svalna på galler under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept