Polynéer

Polynéer
Foto: TV4

Små möra mandelbakelser som bara smälter i munnen. Godast är de när de är ljumna.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 uppvispat ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g sötmandel, skållad och mald
  • 4 bittermandlar
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt. Tillsätt ägget och rör ner mjölet. Lägg degen kallt 1 timme.
  2. Blanda mandel och florsocker och rör ner äggvitorna.
  3. Tryck ut degen i små bakelseformar. Spar lite deg till dekoration. Klicka i fyllningen.
  4. Kavla ut resen av degen och sporra ut remsor. Lägg den i kryss över kakorna. Grädda cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept