Polkagriskakor

Polkagriskakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Anna Nilsson
Anna Nilsson

Polkagriskakor

7 ingredienser

40 m

Marmorerade kakor med smak av mint som rullas i krossade polkagrisar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 125 g vetemjöl [2 dl]
  • 15 g strösocker [3 msk]
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 5-10 droppar pepparmintsolja
  • röd pastafärg (rosa pastafärg eller karamellfärg)
  • polkagrisar, krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, socker, smör och äggula i en matberedare (låt gärna degen vila kallt ett litet tag).
  3. Smaksätt två tredjedelar av degen med pepparmintsolja. Färga resten av degen med röd eller rosa pastafärg.
  4. Rulla ut längder av degen och rulla ihop så att degen blir marmorerad ungefär som en polkagris.
  5. Krossa polkagrisar och rulla den tvåfärgade rullen i krosset (låt gärna rullen vila kallt ett litet tag).
  6. Skär ca 15 kakor av rullen och lägg på en plåt. Baka kakorna i ca 10 min (beroende på tjocklek).