Polentamuffins med buljong

Polentamuffins med buljong
Foto: TV4

Muffins med polenta passar bra att inleda en måltid med, tillsammans med buljong. Baka i förväg och servera med riktigt het buljong som doftar och smakar av citrongräs. Härligt värmande efter en promenad en kall dag.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

Muffins:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl polenta
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl neutral olja
  • Buljong:
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,25 liter vatten
  • 2 stjälkar citrongräs

Till dekoration:

  • 6 stjälkar citrongräs

Gör så här

  1. Muffins: Värm ugnen till 200°. Blanda samman vetemjöl, polenta, bakpulver, salt och socker. Vispa upp ägget i en kopp. Tillsätt ägg, olja och mjölk. Rör försiktigt tills allt har blandats. Klicka ner i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter tills muffinsen har fin färg och är torra i mitten. Förvara i rumstemperatur eller frys in.
  2. Buljong: Koka upp vatten och buljongtärningar med citrongräset. Koka i 5 minuter. Ta bort citrongräset och häll upp buljongen i muggar. Servera med en kvist citrongräs som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept