Polenta med stekt sparris och pesto

Polenta med stekt sparris och pesto
Foto: TV4

Här serveras polentan med stekt sparris tillsammans med hemlagad pesto. Använd svartrot när det inte är säsong för sparris. I stället för pesto går det bra med tryffelolja, som å ena sidan kostar mycket men å andra sidan räcker länge.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 liter grönsaksbuljong
  • 125 g polenta
  • salt och malen vitpeppar
  • smör och olivolja till stekning
  • 250 g grön sparris
  • hyvlad parmesan
  • dragon eller körvel
  • 1 dl pesto

Gör så här

  1. Koka upp buljongen. Häll ner polentagrynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills den är helt slät. Koka gröten i 20–30 minuter och rör om under tiden. Dra sedan kastrullen av värmen och rör ner riven parmesanost. Krydda med salt och peppar, så polentan får rejält med smak. Slå upp polentan på ett vattensköljt fat. Låt den stelna i kyl någon timme.
  2. Skär upp polentan i tre- eller fyrkanter eller ta ut en rundel. Stek polentan gyllene och genomvarm i stekpanna i lite smör och olivolja och håll den varm i ugnen.
  3. Skär sparrisarna i lagom bitar på snedden, stek dem spröda i lite olivolja, salt och peppar. Lägg sparrisarna ovanpå den stekta polentan tillsammans med ost, örter och pesto.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept