Poké bowl med saffranslax

POPULÄRT
koket.se
Poké bowl med saffranslax
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Poké bowl med saffranslax

26 ingredienser

Hawaiiansk streetfood! Leilas recept på poké bowl innehåller saffranslax, edamame- och mangosallad, råris och wasabimajonnäs. Fräscht och gott!

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pinfärsk laxfilé (gärna Salma)
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 salladslökar

Råris för 4 pers

  • 1 msk kokosolja
  • 2 dl råris
  • 1 stjälk citrongräs
  • 3 limeblad (färska eller frysta)
  • 3,25 dl vatten
  • 1,5 tsk salt

Edamamesallad

  • 250 g edamamebönor
  • 1 gurka, tärnad
  • 250 g fryst mango, tärnad
  • 1 avokado, tärnad
  • 0,5 mild röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk risvinäger
  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 msk rörsocker
  • 1 bit färsk ingefära, riven
  • flingsalt
  • svartpeppar

Wasabimajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1-2 tsk wasabi

Servering

  • 2 dl cashewnötter, rostade i flingsalt
  • 1 färsk rättika, svarvad

Gör så här

  1. Svetta råriset i kokosolja tillsammans med finhackat citrongräs och hela limeblad.
  2. Tärna laxen och blanda med skivad salladslök, sesamolja, saffran och sesamfrön.
  3. Gör dressingen till edamamesalladen: blanda limesaft, risvinäger, råsocker, riven ingefära, flingsalt och svartpeppar.
  4. Blanda samman dressingen med edamamebönor, tärnad gurka, tinad mango, tärnad avokado och finhackad chili.
  5. Blanda majonnäs och wasabi i en skål.
  6. Rosta cashewnötter med flingsalt i en torr panna. Svarva rättikan.
  7. Lägg riset i botten av en skål/bowl och lägg på laxen, edamamesalladen, rättika och toppa med cashewnötter och wasabimajonnäs.