Poké bowl med lax, srirachamajonnäs och avokado

Erik Videgårds recept på en riktigt god Poké bowl med lax.

3 februari 2017

Du behöver

Japanskt ris

  • japanskt sushiris
  • 2 delar risvinäger
  • 1 del socker
  • 0,5 del salt

Avokado/sojabönor/kikärter

  • avokado
  • sojabönor
  • kikärter
  • salt
  • lime, juice av

Pokémarinad

  • 100 g ljus soja
  • 30 g sesamolja
  • 1 g wakame

Pokékick

  • 4 klyftor vitlök
  • 10 g socker
  • 20 g limejuice
  • 60 g fisksås

Sesam-/chili-/vitlöksdressing

  • 4 sticklökar, den gröna delen skurna som fiskögon
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 6 msk ljus soja
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 2 msk socker
  • 4 msk chiliolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk chilibönpasta Toban Djan

Srirachamayo

  • 1 dl majonnäs (gärna Kewpie)
  • 2 msk srirachasås

Servering

  • sjögräs
  • inlagda grönsaker
  • romansallad
  • rå lax, av typen salma/fröya

Gör så här

  1. Japanskt ris
    Koka rundkornigt japanskt sushiris enligt beskrivning på paketet. Tillsätt en dressing gjord på 2 delar risvinäger, 1 del socker och 0,5 del salt efter smak.
  2. Avokado/sojabönor/kikärter
    Blanda lika delar avokado i kuber med sojabönor och kikärter, blanda med lite salt och limejuice.
  3. Pokémarinad
    Blanda ingredienserna. Blanda med fisken, kan hållas kylt upp till 48 timmar.
  4. Pokékick
    Finhacka vitlöksklyftorna, lös upp sockret i fisksåsen, blanda allt.
  5. Sesam-, chili- och vitlöksdressing
    Blanda soja med vinäger, lös upp sockret i vätskan. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda.
  6. Srirachamajonnäs
    Blanda ihop ingredienserna.
  7. Servering
    Servera allt i portionsskålar och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept