Poké bowl med lax, avokado och mango

25 m
4
Poké bowl med lax, avokado och mango
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 3 dl rundkornigt japanskt ris (typ sushiris)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk sriracha (eller mer efter smak)
  • 500 g pinfärsk lax
  • 2 salladslökar
  • 0,5 gurka
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 2 dl edamamebönor
  • 1,5 msk rostade vita sesamfrön

Gör så här

  1. Tvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
  3. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor.
  4. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept