Poké bowl Hawaiian tuna

Poké bowl Hawaiian tuna
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Poké bowl Hawaiian tuna

14 ingredienser

60 m

En äkta poké bowl med smaker från Hawaii! Marinerad tonfisk med gräslök, färsk mango och krämig avokado. Riktigt fräscht och gott!

Ingredienser

portioner portion
  • 1 port sushiris
  • 100 g färsk tonfisk
  • japansk soja
  • 0,5 mango
  • 0,5 avokado
  • 50 g rättika, skalad
  • 50 g morot, skalad
  • gräslök
  • flingsalt
  • sichuanpeppar
  • 35 g salladsmix
  • 0,5 msk tångkaviar
  • 0,5 msk wasabitångkaviar
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med.
  2. Skär tonfisken i stora fina tärningar och marinera i lite japansk soja i minst 30 minuter.
  3. Skär det fina mangoköttet i tärningar och skiva avokadon fint. Strimla skalad rättika och morot i riktigt fina, tunna strimlor.
  4. Skär gräslök finfint. Blanda samman med en liten nypa flingsalt och szechuanpeppar och vänd tonfisktärningarna i blandningen.
  5. Lägg upp ris till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på mangobitarna, avokado, rättika och morot. Allt i separata högar, snyggt och prydligt.
  6. Lägg tonfisktärningarna i mitten och bränn av med en brûléebrännare om ni har. (Detta är inte ett måste, tonfisken kan ätas som den är)
  7. Toppa med två sorters tångkaviar och lite pressad lime.