Pocherat ägg på toast med räkor, rom och Rhode Island sås

Pocherat ägg på toast med räkor, rom och Rhode Island sås
Foto: TV4

Det är enklare än man kan tro att pochera ägg. Servera ägget på en toast tillsammans med rom och räkor och du får en härlig inledning på middagen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • 20 räkor
  • svart stenbitsrom
  • 4 limeklyftor
  • 4 dillkvistar
  • 4 blad röd sallat
  • 4 blad grön sallat

Pocherade ägg:

  • 4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättika
  • Rhode Island sås:
  • 4 dl majonnäs
  • 1 msk tomatkechup
  • 1 msk chilisås
  • några droppar pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • ev 0,5 msk konjak eller madeira

Gör så här

  1. Pocherade ägg: Häll vatten i en låg, vid kastrull. Låt koka upp och tillsätt salt och ättika. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. Se till att vattnet bara sjuder. Så snart vitan stelnat är ägget färdigt. Det tar ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Upprepa med övriga ägg.
  2. Rhode Island sås: Blanda majonnäs med tomatketchup och chilisås. Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak eller madeira.
  3. Skär bort kanterna från brödskivorna. Stek dem i smör. Lägg upp sallaten på fyra assietter och fördela äggen ovanpå. Strö över några räkor. Häll på Rhode Island sås och garnera med lime och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept