Pocherat ägg på toast med bönor och bresaola

Pocherat ägg på toast med bönor och bresaola
Foto: TV4

En toast som förrätt smakar alltid gott. Den här har pocherat ägg och bresaola som pålägg och brysselkål och bönor som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g brysselkål
  • 100 g haricots verts
  • 175 g sockerärter
  • 4 skivor vitt bröd
  • bordsmargarin
  • Dressing:
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk chilisås
  • Pocherat ägg:
  • 4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättiksprit 12%
  • Garnityr:
  • friséesallat
  • 4 skivor bresaola

Gör så här

  1. Koka brysselkål, haricots verts och sockerter hastigt i saltat vatten. Kyl dem i kallt vatten.
  2. Pocherade ägg: Häll vatten i en låg, vid kastrull, låt koka upp och tillsätt salt och ättika. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. Se till att vattnet bara sjuder. Så snart vitan stelnat är ägget färdigt. Det tar ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
  3. Blanda samman olivolja och chilisås till dressingen. Rosta brödet, skär bort kanterna och bre med bordsmargarin. Lägg upp bröd, sallat och ägg, dekorera med en skiva bresaola på toppen. Häll över dressing och servera med grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept