Pocherat ägg på toast med avokado och bacon

Pocherat ägg på toast med avokado och bacon
Foto: TV4

Det är inte svårt att pochera ägg, så pröva! Här serveras det pocherade ägget på en toast tillsammans med bacon och avokado.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 avokado
  • 2 skivor bacon
  • 12 körsbärstomater
  • 4 vårlökar
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka gräslök
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk ättika
  • 4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör

Gör så här

  1. Pocherade ägg: Häll vatten i en låg, vid kastrull, låt koka upp och tillsätt salt och ättika. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. Så snart vitan stelnat är ägget färdigt, det tar ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
  2. Snitta vårlökarna på längden och lägg dem i kallt vatten, så att de krullar sig. Blanda salt, peppar och vinäger i en skål och vispa ner senap och olja. Skala och skiva avokadon och låt den marineras i dressingen. Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Skär gräslöken fint och blanda den med majonnäs. Smula ner dragon och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta brödskivorna, dela dem i trekanter och bre med smör. Lägg på några avokadoskivor, ett ägg och toppa det med lite majonnäs. Dela baconskivorna på hälften och toppa med dem. Garnera med vårlök och halverade cocktailtomater.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept