Pocherade spättarulader med grönsakssås

Pocherade spättarulader med grönsakssås
Foto: TV4

Lättlagat och gott. Bra att servera både till vardag och till fest. Spättan är utmärkt att förbereda i god till. Servera gärna med ett gott potatismos och mycket grönsaker.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • salt
  • 2 msk pressad citronsaft

Sås:

  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1 morot
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • fiskbuljongen från koket
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla paprika, zucchini och morot.
  2. Krydda spättafiléerna med salt och pressad citronsaft. Rulla ihop dem och lägg dem i en smord kastrull, slå på fiskbuljongen och koka upp. Låt fisken sjuda tills den är vit rakt igenom, det tar ca 5 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.
  3. Sås: Smält smöret och ta av kastrullen från plattan. Rör ner mjölet och spä med lite av buljongen från fiskkoket. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och spä med resten av buljongen, lite i taget. Koka upp och låt sjuda i 2 minuter. Häll i matlagningsgrädde, 1 tsk paprikapulver och grönsakstärningarna, krydda med salt och peppar. Koka såsen 5 minuter.
  4. Servera med potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept