Pocherad regnbågsfilé med vitvinsås

Pocherad regnbågsfilé med vitvinsås
Foto: TV4

Koka gärna fisken hel och lossa sedan på skinn och ben vid servering. Extra fint blir det genom att servera fisk och sås med skalad, tärnad och smörsvängda tärningar av tomat!

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g regnbåge
  • salt

Vinsås:

  • 3 dl fiskfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 muskotblomma
  • salt och malen vitpeppar

Servering:

  • Grönsaker

Gör så här

  1. Sås: Koka ihop fiskfonden med löken och vinet. Tillsätt grädden, lägg i lagerbladet och muskotblomman. Blanka av med smöret och krydda med salt och peppar. Sila såsen och håll den varm.
  2. Sjud fisken försiktigt i lättsaltat vatten ca 10 minuter, gärna i en gryta med galler som kan lyftas upp. Håll fisken varm.
  3. Servera med kokt potatis, broccoli och tärnade tomater.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept