Pocherad hälleflundra med skirat smör och pressad potatis

Pocherad hälleflundra med skirat smör och pressad potatis
Foto: TV4

Pocherad hälleflundra med skirat smör och pressad potatis

Av: Mike - Lysekil

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

ca 30 m

Pocherad hälleflundra med skirat smör och pepparrot. Serveras med morotsbåtar, sugarsnaps och pressad potatis

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 550 g färsk hälleflundra
  • 1 morot
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • 14 potatisar
  • 300 g smör
  • 2 färsk pepparrot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka potatisen.
  3. Skär ut portionsbitar ur filén. Placera dessa i en ugnsform. Fyll i 1 cm vatten. Lägg en citronskiva på fiskbitarna. Salta och kör i ugnen tills kärnan håller 50 grader. Det ta ca 10-15 minuter.
  4. Pochera morötterna och sugarsnapsen (3 min).
  5. Skira smöret och tag bort mjölkproteinerna vid servering (med slev)
  6. Riv pepparrot fint.
  7. Lägg upp fisken och den färska pepparroten. På med morotsbitarna och sugarsnapsen samt skirade smöret.
  8. Pressa potatis i skål vid sidan av.
  9. Garnera fisken med citronklyfta och färsk dill.