Pocherad abborrfilé i gräslökssås

Pocherad abborrfilé i gräslökssås
Foto: TV4

Att koka fiskfiléer tar inte många minuter, sås till att tillbehören är klara. Den nylagade fisken smakar allra bäst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g abborrfiléer

Gräslökssås:

  • 2 st schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong (alt. vatten samt en tärning)
  • 3 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl gräslök, finskuren
  • 2 tsk citronsaft, pressad

Till servering:

  • potatis, pressad

Gör så här

  1. Gräslökssås: Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs den mjuk i smör. Rör ut mjölet i blandningen och spä med vin och buljong. Tillsätt grädde och koka ihop i 15 minuter utan lock. Rör om då och då. Krydda med salt, peppar, gräslök och citronsaft.
  2. Skär ett snitt på var sida om benraden på filén och plocka bort alla ben på en gång. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i fiskfiléerna, koka upp och sänk värmen. Låt fisken sjuda tills den är vit rakt igenom eller till innertemperatur 60°. Ta upp fisken med hålslev och placera på varma tallrikar.
  3. Skeda lite gräslökssås över varje portion och servera resten av såsen bredvid. Pressad potatis passar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept